fredag 10. august 2012

 5 år - Hipp hipp hurra:-)

Her i huset har minsten hatt nedtelling til 5 årsdagen sin - og dagen har blitt feiret i flere dager.
I år er det Angry birds som er "tingen", så da var det "bare" for meg å prøve å pynte kaka deretter;-)
Denne sjokoladekaka er VELDIG god, så jeg legger ut oppskriften under bildene.
For å lage Angry birds har jeg brukt marsipan som jeg har farget i de forskjellige fargene. Deretter laget jeg en mal som jeg brukte for å skjære ut delene, for så å sette de sammen igjen.
Til å markere rundt, og inni ansiktet, har jeg brukt lakrislinser:-)  


 Angry birds


Her er oppskriften:

6 egg
400 g farin
320 g hvetemel
4 ss kakao
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 dl vann
300 g smør

Glasur:

120 g smør
100 g kokesjokolade
350 g melis
1 egg


Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland i det tørre. Smelt smør. Hell vannet i kjelen med smeltet smør, og kok opp. Bland væsken i eggedosisen/melblandingen.
Hell røren i stor langpanneform kledd med bakepapir.
Stekes ved 170 grader i ca. 30 - 40 min.

Glasuren lages ved å smelte smør og sjokolade i vannbad. Bland i melis og pisk i egget. Smøres på kaken.
Hvis du ønsker glasur inni kaka også (da blir den ekstra god), kan glasuren dobles:-)

Lykke til :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar